×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Journalskrivning hemma utreds av JO

2012-01-30, Tidningenvision.se

Hur säkert är det att medicinska sekreterare sitter hemma och skriver journaler på familjens dator? Det undrar en privatperson som har anmält Västra Götalandsregionen till JO.

Västra Götalandsregionen anlitar det privata företaget Conscriptor för att skriva journaler. Nu undrar den Uddevallabo som anmält Västra Götalandsregionen till Justitieombudsmannen, JO, hur säkert det är att låta medicinska sekreterare skriva journaler på sina hemdatorer, skriver tidningen Bohusläningen.

JO har enligt tidningen begärt ett svar från Västra Götalandsregionen på hur säker journalskrivningen är. Både regionen och Conscriptor försäkrar att obehöriga inte kan komma åt känsliga uppgifter.

-Sekretessbestämmelserna gäller på samma sätt som för sjukvårdens läkarsekreterare. När det gäller distansarbete och man sitter hemma har man bara en läsbild, man har ingen lagrad information i datorn, säger Hans Lilja, kanslichef för primärvården i Västra Götalandsregionen, till Bohusläningen.

–Vi har också extremt höga sekretesskrav, säger Conscriptors vd Henric Carlsson, till tidningen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb