×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fortsatt brist på livsmedelsinspektörer

2012-01-24, Tidningenvision.se

Det behövs fler livsmedelsinspektörer i kommunerna. Det slår Livsmedelsverket fast i en rapport. Totalt saknas över 100 inspektörer runt om i landet.

Under 2010 arbetade totalt 739 så kallade årsarbetskrafter i kommunernas livsmedelskontroll. Det är 46 fler än året innan. I den siffran ingår både inspektörer och administratörer inom livsmedels- och dricksvattenkontrollen.

Men trots att antalet anställda ökade mellan 2009 och 2010 råder det fortfarande brist för att inspektörerna ska klara sitt uppdrag.

Alla kommuner har beräknat hur mycket mer personal de behöver för att klara kontrollen. När det gäller inspektörer saknas sammanlagt 94 årsarbetare. Om man även tar med behovet av administratörer saknas 105. 168 kommuner uppgav att de hade för lite personal 2010. Motsvarande siffra året innan var 174 kommuner.Det är dock inte alla kommuner som uppger att de har personalbrist inom livsmedelskontrollen. 24 kommuner uppger att de har mer personal än de behöver och 68 uppger att de har lagom mycket personal.

Kraven på kommunernas livsmedelskontroll har ökat kraftigt de senaste åren. Det syns också på personalstyrkan. 2002 arbetade 360 årsarbetskrafter i kommunerna med livsmedelskontroll, det vill säga hälften så många som 2010.

I rapporten används begreppet årsarbetskraft. Det beror på att vissa inspektörer inte bara jobbar med kontroll av livsmedel. Räknat i personer fanns det 2010 1 113 livsmedelsinspektörer i kommunerna.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb