×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler positiva till att jobba fackligt

2012-01-27, Tidningenvision.se

Allt fler som är med i facket kan tänka sig att ta förtroendeuppdrag som styrelseledamot eller skyddsombud. Det visar en ny undersökning från LO.

Totalt fanns det 325 000 personer som hade olika fackliga uppdrag i Sverige förra året, 158 000 inom LO, 119 000 inom TCO och 42 000 inom Saco. Det visar LO:s senaste rapport i serien Röster om facket och jobbet.

Det vanligaste uppdraget inom TCO och Saco är att man är styrelseledamot eller arbetsplatsombud. Inom LO är de flesta förtroendevalda skyddsombud eller arbetsplatsombud.

Rapporten visar också att allt fler kan tänka sig att ta på sig ett fackligt uppdrag. 2006 svarade 21 procent av dem som är medlemmar i något TCO-förbund ja eller kanske på frågan om de kunde tänka sig att jobba fackligt. 2011 var siffran uppe i 25 procent. Inom Saco och LO var siffran ännu högre. Där svarade 30 respektive 28 procent ja eller kanske.

De främsta skälen till att inte ta på sig ett fackligt uppdrag är att man inte har tid, inte tror att man ska klara av det eller att man tycker att det verkar tråkigt.

Hela undersökningen finns att läsa på LO:s webbplats.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb