×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre anställda på privata äldreboenden

2012-01-26, Tidningenvision.se

Privata äldreboenden har 10 procent mindre personal än de som drivs i kommunal regi. På det sparar de privata företagen omkring 800 miljoner kronor om året.

Socialstyrelsen har undersökt personaltätheten på kommunala och privata äldreboenden under 2008, 2009 och 2010. Resultatet visar att de privata har konstant 10 procent lägre bemanning.

–Det är en anmärkningsvärt stor skillnad, säger Gert Alaby, samordnare för äldrefrågor på Socialstyrelsen, till Dagens Samhälle.
­
–Det finns två tolkningar. Antingen sköts de privata bättre och effektivare eller så är det en besparing för att få ut ökad vinst.

Enligt Dagens Samhälle kan Socialstyrelsen inte svara på vilken tolkning som är mest trolig. Nu ska myndigheten granska vad skillnaderna beror på och hur de påverkar kvaliteten.

Enligt en beräkning som Socialstyrelsen gjort till Dagens Samhälle motsvarar den 10 procent lägre bemanningen en besparing eller vinst på 800 miljoner om året.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb