×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre anmäler jobbet för diskriminering

2012-01-27, Tidningenvision.se

Anmälningarna till Diskrimineringsombudsmannen, DO, om diskriminering i arbetslivet minskar. Det kan bero på att fler i stället hänvisas till facket med sina ärenden.

Förra året anmäldes 856 fall av diskriminering i arbetslivet till DO. Det är en minskning med 14 procent jämfört med 2010, uppger LO-tidningen. DO kan inte säga om det kan bero på att diskrimineringen i arbetslivet har minskat eller om det kan finnas en okunskap bland arbetstagarna om DO. Annika Höög på DO:s arbetslivsenhet har en möjlig förklaring.

– Det är möjligt att vi under 2011 har hänvisat fler anmälare till facket. Är man medlem ska man alltid vända sig till sitt fackförbund, säger till hon till tidningen.

Anmälningarna till DO mot arbetsgivaren handlar oftast om etnisk tillhörighet, ålder och kön. Diskrimineringsgrunden kön är vanligast vid anmälningar om lönediskriminering, medan anmälningar om rekrytering ofta handlar om etnisk tillhörighet.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb