×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Carema tvingade skyddsombud att sluta

2012-01-26, Tidningenvision.se

Ett skyddsombud som riktat kritik mot hur Carema Care sköter ett äldreboende i Vetlanda fick lämna sitt jobb med omedelbar verkan i måndags. Skyddsombudet uppger att det beror på hennes fackliga arbete.

Agneta Johansson har jobbar på äldreboendet Kvarngården i 17 år. Men i måndags blev hon inkallad till chefen som sa att hon fick sluta med omedelbar verkan, rapporterar SVT:s Jönköpingsnytt.

Enligt Agneta Johansson blev hon avskedad för att hon som skyddsombud skrivit en kritisk rapport till Arbetsmiljöverket. I den nämns bland annat att arbetsmiljön är dålig på grund av underbemanning och att det saknas tid för överlämning mellan dag- och nattpersonal.

Enligt Jönköpingsnytt har Agneta Johansson redan sagt upp sig från Carema care för att istället börja jobba för kommunen. Beskedet i måndags innebär att hon tvingas sluta i förtid.

-Jag känner mig kränkt av att sparkas ut såhär därför att jag bryr mig om de gamlas och personalens situation, säger hon till Jönköpingsnytt.

Agneta Johansson är inte den enda som tvingats lämna Kvarngården den senaste tiden. För några veckor sedan fick en provanställd verksamhetschef också sluta.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb