×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetsmiljöverket tar på genusglasögonen

2012-01-31, Tidningenvision.se

Fler kvinnor än män blir sjuka eller skadade av jobbet. I en ny satsning sätter nu Arbetsmiljöverket kvinnors arbetsmiljö i fokus.

Fram till 2014 satsar Arbetsmiljöverket – på regeringens uppdrag – drygt 20 miljoner för att förbättra arbetsvillkoren för kvinnor. Pengarna ska användas på flera sätt: utbildning av inspektörer, informationssatsningar och riktade inspektioner.

Fokus kommer att ligga på belastningsskador. Det finns flera anledningar till satsningen, berättar Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg.

–Kvinnor har högre sjukfrånvaro än män, fler tvingas avsluta sitt yrkesliv i förtid och kvinnor har också mer belastningsskador.

Det finns stora samhällsvinster att göra om kvinnor kan jobba mer och längre, menar Mikael Sjöberg. Men han påpekar även att det kan vara ekonomiskt avgörande för många.

–Frågan har blivit allt viktigare med det nya pensionssystemet. Det finns risk att 50 procent av de svenska kvinnorna bara kommer att få garantipension, säger Mikael Sjöberg.

Garantipensionen är en del av pensionen och är ett grundskydd för den som haft små eller inga inkomster. Är man ogift ligger garantipensionen på 7810 kronor i månaden.
 
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb