×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision kräver bättre löneprocess i friskolor

2012-02-16, Tidningenvision.se

Vision har nu lämnat sina avtalsyrkanden för medlemmar som arbetar i friskolor på grund- och gymnasienivå. Vision kräver reallöneökningar och att medlemmarna ska få meddelarfrihet.

Avtalsyrkandet berör omkring 450 medlemmar, främst skolassistenter och administratörer, som arbetar på friskolor och fristående förskolor.

Avtalet har inga procentnivåer på hur stora löneökningarna ska bli men Vision vill ha ett avtal som löper på ett år.
Visions avtalsombudsman Kjell Svahn säger att det viktigaste med det nya avtalet är att alla medlemmar ska få ha lönesamtal med sin chef.

–Löneprocessen måste garantera att våra medlemmar får en direkt dialog med arbetsgivaren så att alla känner att de kan påverka sin lön. Det handlar om att förbättra rutinerna och tydligare ange var arbetsgivaren ska göra i dialogen med sina anställda, säger han.

Vision vill också att de anställda ska få meddelarfrihet på samma sätt som anställda i den kommunala skolan har.
Andra punkter är att alla visstidsanställda ska få en fast anställning efter två år och att de dessutom ska ingå i den årliga löneöversynen.

Hela yrkandet kan du läsa på Visions webbplats.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb