×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vill se en uppkäftig debatt om socialpolitik

2012-02-07, Tidningenvision.se

Företrädare för Vision Göteborg efterlyser, tillsammans med Gudrun Schyman och Susanna Alakoski, en mer högljudd debatt om socialpolitiken.

Vad har Gudrun Schyman och Susanna Alakoski gemensamt? Jo, de är båda före detta socialarbetare. I dag efterlyser de i en debattartikel i Göteborgs Posten – tillsammans med företrädare för fackförbundet Vision – att socialchefer och -arbetare unisont höjer sina röster.

”Alltför få lyssnar på socialarbetarna”, skriver de och forsätter: ”Socialarbetarna är den grupp som mest och bäst ser de omedelbara konsekvenserna av politiska beslut. De ser hur det blir när det inte fungerar som beslutsfattarna har tänkt sig”.

Artikelförfattarna har tröttnat på den negativa bilden av socialt arbete. Och menar att socialarbetare varje dag gör fantastiska insatser som innebär att många människor får ett bättre liv. Socialarbetarna arbetar under tuffa förhållanden. Varför är intresset så litet för att göra någonting åt det? frågar de sig.

Marcus Gustavsson och Jenny Johansson, ordförande respektive yrkesansvarig socialarbetare på Vision i Göteborg, har startat bloggen Vi gör skillnad! Där kan socialarbetare berätta om sina jobb och lämna förslag. Bloggen är tänkt att fungera som ett underlag för beslutsfattare, samt ett sätt att förbättra arbetssituationen för dem som verkställer besluten.

”Vi efterlyser en stolt socialarbetarkår som vittnar och ställer sig på barrikaderna tillsammans med medborgarna. Och vi efterlyser beslutsfattare som är intresserade av att lyssna på socialarbetarna”, avslutar de debattartikeln med.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb