×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vellinge kräver Carema på ersättning

2012-02-13, Tidningenvision.se

Carema hade för lite personal på ett av sina äldreboenden i Vellinge. Nu kräver kommunen ekonomisk ersättning av vårdbolaget.

I somras kom det fram att Carema bröt mot avtalet om bemanning och kvalitetsrapportering på äldreboendet Månstorps ängar. Carema rättade till bristerna och gjorde tillsammans med kommunen en åtgärdsplan.

I november kom en ny anmälan om underbemanning som Carema tillbakavisade. Kommunen gjorde en granskning av bemanningsscheman och löneutbetalningar. Det preliminära resultatet visar att Carema åter brutit mot avtalet, både när det gäller antalet anställda och fördelningen mellan fast anställd personal och timvikarier.

Vellinge kommun kräver nu ekonomisk ersättning av företaget och senast i morgon ska Carema meddela hur de ska kompensera kommunen. Carema ska också presentera en plan på hur kommunen ska kunna återfå förtroendet för företaget.

–Ekonomisk kompensation kommer vi att kräva oavsett om samarbetet fortsätter eller ej. Vår ambition är att kompensationen ska komma de boende på Månstorps ängar till godo, säger omsorgsnämndens ordförande Anna Mannfalk (M), i ett pressmeddelande.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb