×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vårdcentraler ger nya ägare stora vinster

2012-02-13, Tidningenvision.se

Flera vårdcentraler i Stockholmsområdet har sålts till reapris. Bara några år efter försäljningen har de nya ägarna tagit ut stora vinster ur verksamheten.

Nyligen blev det känt att ägarna till vårdcentralen Serafen i Stockholm sålt verksamheten till vårdföretaget Capio för 20 miljoner kronor. Eftersom ägarna, läkare på vårdcentralen, köpt vårdcentralen av landstinget för 700 000 kronor några år tidigare blev vinsten rejäl.

Men Serafen är inte ett unikt exempel. Lokaltidningen Mitt i Vallentuna-Steget berättar om vårdcentralen Vallentuna Doktorn. 2007 köpte fyra läkare vårdcentralen för 290 000 kronor. Redan första året gjordes en vinst på 380 000 kronor. Dessutom har läkarna gett sig själva extra utdelningar på sammanlagt 2,8 miljoner de senaste åren.

Nättidningen Dagens Arena kan också berätta om Huvudsta vårdcentral. Stockholms läns landsting sålde verksamheten för en halv miljon. På den senaste årsstämman gav de nya ägarna sig själva en utdelning på 470 000 kronor.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb