×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Valfrihet i varannan kommun

2012-02-01, Tidningenvision.se

Mer än hälften av landets kommuner har infört valfrihetssystem eller planerar att göra det. Det visar en rapport från Konkurrensverket.

Lagen om valfrihetssystem, LOV, är frivillig för kommuner att införa och innebär att man ger brukare inom socialtjänstområdet rätt att själva välja utförare. Sedan LOV trädde i kraft 2009 har 94 av Sveriges 290 kommuner infört systemet, och ytterligare 69 har tagit beslut om att göra det, visar Konkurrensverkets rapport.

– Valfrihetsreformen har så här långt varit en framgång. Nu går vi vidare för att öka kunskapen om hur valfrihetssystem fungerar och identifiera behovet av eventuella förbättringar, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom i ett pressmeddelande.

Valfrihetssystem är vanligast i förorter, medan glesbygden har lägst andel kommuner som har infört systemet.

Hemtjänsten är den tjänst där brukare har störst möjlighet att välja utförare.
 
 
 
 
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb