×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Upprop för förändrad skatteutjämning

2012-02-15, Tidningenvision.se

Skynda på och inför ett nytt skatteutjämningssystem. Flera ledande kommunpolitiker lämnar nu in ett upprop till regeringen för att få fart i frågan.

Hur mycket av skatteinkomsterna ska rika kommuner dela med sig av till sina fattigare kusiner? Det är det frågan gäller. Förra året kom ett förslag till skatteutjämning i en statlig utredning. Praktiskt innebär förslaget att ett antal välmående Stockholmskommuner ska betala mer till systemet. Stefan Gustavsson, (KD), kommunalråd i Sävsjö och en av dem som står bakom uppropet, anser att slutsatserna i utjämningsförslaget var bra.

Men sedan utredningen kom har inte mycket hänt. Stefan Gustavsson misstänker att tystnaden beror på att regeringen inte vill stöta sig med väljare i Stockholmsregionen. På fredag överlämnar han och ett antal andra kommunpolitiker därför ett upprop till finansminister Anders Borg (M). Inför utredningens förslag, lyder kravet.
– Jag ser nu att det är många som är på hugget och ordentligt fokuserade på att den här frågan måste upp och det måste bli ett positivt beslut så man kan införa det från 2013, säger Stefan Gustavsson till Sveriges Radio Jönköping.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb