×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Totalt rökförbud på Ystads lasarett

2012-02-01, Tidningenvision.se

Från och med i dag är totalstopp för rökning på lasarettsområdet i Ystad. Även de rökkurer som funnits tas bort.

Sjukhusledningen motiverar beslutet att förbjuda all rökning på området med att rökning är den enskilt största orsaken till sjukdomar och att sjukvården ska vara en förebild i hälsofrågor.

För personalen innebär det rökförbud på arbetstid och att all tobaksanvändning ska undvikas i kontakt med patienter. Personalen erbjuds gratis rökavvänjning.

-Vi har förhandlat med de fackliga företrädarna och de tycker att beslutet är helt rätt, säger Matz Widerström, sjukhuschef på lasarettet till Dagens Medicin.

Förbudet gäller även för patienterna och de som inte kan sluta röka innan sjukhusvistelsen kan få nikotinplåster eller liknande. Matz Widerström öppnar dock för att tänja på gränserna när det gäller till exempel patienter som vårdas i livets slutskede.
 

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb