×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tingsrätten friade två mutmisstänkta

2012-02-09, Tidningenvision.se

En tjänsteman i Göteborgs stad frias från anklagelser om mutbrott. Enligt åklagaren fick tjänstemannen två förråd renoverade mot att han gav ett byggbolag en miljonorder.

I fjol avslöjade Göteborgsposten att den nu pensionerade projektledaren vid stadens lokalförvaltning fick två förråd renoverade av byggföretaget NCC utan att betala. Vid samma tidpunkt ansvarade projektledaren för att NCC fick en uppdraget att bygga om en skola för 1,5 miljoner kronor.

Enlig åklagaren var hela upplägget en överrenskommelse mellan två erfarna tjänstemän där projektledaren fick arbete utfört gratis mot att NCC fick kontraktet.

Projektledaren nekar och NCC-chefen hävdar att han glömt bort att fakturera för arbeten och material till förrådsrenoveringen.

Tingsrätten friar de båda tjänstemännen eftersom det inte går att utesluta att de faktiskt glömde att ta betalt för renoveringen.

Projektledaren har nu gått i pension och NCC-chefen fick sluta på byggföretaget när misstankarna väcktes.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb