×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Styrelse kickas efter protest mot vinstkrav

2012-02-15, Tidningenvision.se

När politikerna i Ljungby ville ta ut mer pengar ur det kommunala energibolaget protesterade styrelsen och personalen. Nu tvingas alla ledamöter i styrelsen avgå.

Kommunstyrelsen i Ljungby beslöt igår att styrelseledamöterna i Ljungby Energi ska entledigas. Orsaken är i grunden en strid om hur stor del av bolagets vinst som ska gå till kommunkassan – politikerna vill ta ut betydligt mer pengar ur Ljungby Energi, medan styrelsen och bolagets ledning hävdat att pengarna behövs till framtida investeringar.

Men striden om vinsten har också lett till en infekterad debatt i lokala media. Politikerna har reagerat på vd:ns frispråkighet och tycker även att styrelsen borde hållit personalen i stramare tyglar.

– Det handlar om att en medarbetare mejlade till bolagets stora företagskunder och beskrev hur de nya kraven på avkastning skulle kunna påverka priserna på fjärrvärmen. Det var bara ren fakta och information, men politikerna tolkade det ungefär som att vi försökte ragga sympatier hos kunderna och skapa en opinion, säger Jan Olsson, elingenjör och arbetsplatsombud för Vision på Ljungby Energi.

Striden kring styrelsen har inte varit en facklig fråga på Ljungby Energi. Men Jan Olsson konstaterar att kraven på kraftigt höjda vinstuttag kan leda till oro bland personalen.

– Givetvis ska vi generera vinst till ägarna. Men vi är idag ett väl fungerande företag med låga taxor, liten personalomsättning och bra resultat. Vi behöver långsiktiga spelregler och det går inte att plocka ut hur mycket pengar som helst utan att det får konsekvenser, säger han.

Det slutgiltiga beslutet om bolagets styrelse ska fattas av kommunfullmäktige i slutet av februari. Om fullmäktige går på kommunstyrelsens linje ska en ny styrelse väljas.

–Vi vill givetvis ha en stark och kunnig ledning och en styrelse som värnar om bolagets bästa och lyssnar på personalen, säger Jan Olsson.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb