×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Storkommun utreds i Kalmar län

2012-02-14, Tidningenvision.se

Sex kommuner i södra Kalmar län kan bli en. Det är i alla fall något som diskuteras för att göra regionen mer slagkraftig.

För bara några år sedan röstade Mörbylånga kommun nej till en sammanslagning med Borgholms kommun. Men nu har Eddie Forsman (M), kommunstyrelsens andre vice ordförande i Borgholm, och kommunalrådet i Nybro, Markus Lund (S), tagit initiativ till diskussioner om ett samarbete med Kalmar, Torsås, Emmaboda – och Mörbylånga. Och enligt Eddie Forsman ställer sig alla kommuner positiva till idén.

– Alla kommuner, utom Kalmar, är små, men jobbar med samma saker och har fulla omkostnader för enheter som IT, personal och ekonomi. Det är stora kostnader för att få allt att fungera, säger Eddie Forsman, som menar att kommunerna alltså har en del att tjäna på en sammanslagning, eller åtminstone ett större samarbete.

– Men framför allt handlar det om att göra regionen mer slagkraftig.

Hur många och vilka tjänster som i så fall kommer att beröras kan Eddie Forsman inte säga än.

– Vi har precis börjat titta helt förutsättningslöst på alla delar i kommunerna. Vi har även tagit kontakt med en expert från Sveriges Kommuner och Landsting som ska hjälpa oss att utreda frågan vidare.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb