×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sollentuna ska få män att sluta slå

2012-02-14, Tidningenvision.se

Sollentuna kommun tar nya grepp för att våldsamma män ska få behandling. Tanken är att förebygga våldet i nära relationer innan det börjar.

Sollentuna kommun ska under våren ta fram förslag på rutiner för hur socialkontoret ska bemöta personer som misstänks ha utövat våld mot en närstående. De som misstänks ska erbjudas behandling mot sina aggressioner.

– Det här är ett stort samhällsproblem. Mellan 75 och 100 000 kvinnor utsätts varje år för misshandel och kränkningar av olika slag, av någon i nära relation – översatt på svenska: ”sina män”, säger Lennart Gabrielsson (FP), kommunalråd och ordförande i socialnämnden.

Han menar att socialtjänsten allt för länge ensidigt har fokuserat på offret, att det nu är hög tid att i stället lägga resurser på att få dem som slår att sluta.

I Sollentuna anmäls årligen mellan 25 och 45 fall av kvinnomisshandel. De som kommer nära dessa händelser är kommunens socialsekreterare.

– Vi har sedan tidigare ett gemensamt behandlingsprogram i Nordväst-kommunerna, men det saknas rutiner, säger Kerstin Lidman, socialchef i Sollentuna kommun.

Hon ska nu utreda hur kommunen mer systematiskt kan fånga män i riskzonen. Målet är att förebygga våld i närstående relationer genom att motivera fler att söka hjälp.

– Vi ska bli bättre på att motivera män att söka behandling innan de börjar slå, säger Kerstin Lidman.

Ni ska även föra statistik?

– Ja, på hur många män vi frågar och hur många män som säger nej till behandling – och varför de säger nej, säger Kerstin Lidman.

Förslaget på nya rutiner väntas bli färdigt senast i maj 2012.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb