×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sollentuna kommun vill införa ungdomslöner

2012-02-06, Tidningenvision.se

Sollentuna kommun vill införa särskilda avtal och löner för unga. Kommunen ska anställda personer under 25 år som ska få 75 procent av lägstalönen.

Kommunen vill pröva ungdomsavtal för att minska den höga ungdomsarbetslösheten. Personer upp till 25 år ska kunna anställas ett år i taget och få en lön på 75 procent av lägstalönen, vilket motsvarar cirka 12 000 kronor i månaden.

I sin anställning ska ungdomarna också få viss handledning och utbildning, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Förslaget kommer från kommunalrådet Lennart Gabrielsson (FP). Tanken är att ungdomsavtalen ska kunna införas under våren.

Men fackförbundet Kommunal är inte lika positivt till förslaget. Avtalssekreteraren Lenita Granlund vill att lönen i stället ska höjas och villkoren förbättras.

– Jag tror inte att det är en väg att locka in ungdomar till äldreomsorgen genom att sänka lönerna. Men vi stänger inte helt dörren för att diskutera en modell för utbildning, praktik och handledning, säger hon till Ekot.

Hon varnar också för att ungdomsavtal kan leda till att ordinarie arbetsuppgifter, som annars skulle ha utförts av ordinarie personal, görs av unga för en betydligt lägre lön.  
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb