×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sjukhus tar bort anställdas flextid

2012-02-28, Tidningenvision.se

Helsingborgs lasarett avskaffar flextiden från och med torsdag. ”Man tar bort vår sista lilla morot”, säger Anette Olsson, Visions huvudskyddsombud på lasarettet

Så sent som vid årsskiftet tecknade Region Skåne ett nytt flextidsavtal. För Vision gällde en möjlighet till en timmes flex vid dagens början och två timmar vid dagens slut. Flexarbetstiden har gjort det lite enklare att få ihop jobbet med vardagens pyssel. Men nu tas möjligheten alltså bort. Från och med torsdag är det fasta klockslag som gäller för sjukhusets anställda.
–Ingen av våra medlemmar är för det. Det känns som att man tar bort vår sista lilla morot, säger Anette Olsson.

Även från Region Skåne centralt är man kritiska till beslutet. Förhandlaren Marie Halvardsson säger till Helsingborgs Dagblad att en modern och attraktiv arbetsgivare har flextidsavtal för sina anställda.

Sjukhuset motiverar förändringen med krav på att erbjuda mer vård.
– Vi har ett effektiviseringskrav på oss och då måste vi produktionsplanera mycket mer. Vi måste ha ett mer verksamhetsanpassat schema, varje medarbetare ska göra mer. Det är inte förenligt med flexavtal och därför tog vi ett beslut att avveckla våra flex på sjukhuset, säger sjukhuschefen Lisbeth Cederwald till Helsingborgs Dagblad.

Vision har krävt att det ska göras en utvärdering av förändringen till årsskiftet. En sådan utvärdering ska bland innehålla frågor om övertiden ökat och om reformen lett till målen om mer teamarbete och högre produktion.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum