×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rekordmånga får personalutbildning

2012-02-26, Tidningenvision.se

<P>Personalutbildningarna ökar kraftigt i Sverige. Under årets första sex månader registrerades 14,1 miljoner utbildningsdagar i Sverige. Det är rekord sedan SCB började göra personalutbildningsstatistik 1986. </P>

Det är de långa utbildningarna som står för den största ökningen. Omkring 90 000 personer hade minst 30 utbildningsdagar under det första halvåret, vilket är nära en fördubbling jämfört med samma period året innan. Det visar en undersökning från Statistiska centralbyrån (SCB).


Ökningen är koncentrerad till personer som under 5 – 6 månader gick utbildningar av typen Ledning och administration och Teknik och tillverkning.


För de personer som fick mindre än 30 utbildningsdagar under det första noteras nästan ingen ökning. Första halvåret 2001 hade de 6,9 miljoner utbildningsdagar mot 6,8 året innan.


Antalet utbildade och kursdeltagare har också ökat. Andra halvåret 2000 gick 1 860 000 personer på utbildning och 2 960 000 miljoner på kurs. Första halvåret i år var motsvarande siffror 1 960 000 respektive 2 750 000 miljoner personer.


Ökningen av de långa utbildningarna har i första hand skett inom den offentliga sektorn och på företag med fler än 1 000 anställda. Kvinnor och män är i stort sett jämnt fördelade på de långa utbildningarna.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum