×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rekordfredligt på arbetsmarknaden

2012-02-07, Tidningenvision.se

2011 blev fredligt på arbetsmarknaden utan en enda strejk i samband med förbundsavtal. Medlingsinstitutet tror att parterna kommer fortsätta på den vägen i år.

I rapporten Avtalsrörelsen och lönebildning 2011 summerar Medlingsinstitutet året som gått och försöker även titta framåt. Förra året blev det fredligaste på arbetsmarknaden på 15 år.

Totalt gick bara 254 arbetsdagar förlorade på grund av konflikt. Huvuddelen var fem medlemmar i SAC som genomförde en 50 dagar lång proteststrejk på ett statligt ungdomshem.

De 254 konfliktdagarna kan jämföras med 2010 då det var 28 892 konfliktdagar. Under rekordåret 2003 låg nivån på hela 657 541 konfliktdagar. Då strejkade bland annat medlemmar i Kommunal under en dryg månad.
 
Här är några andra axplock ur Medlingsinstitutets rapport om avtalsrörelsen 2011:

• 153 avtal rapporterades in till Medlingsinstitutet år 2011. I tio fall fick medlare ingripa i avtalsförhandlingarna.
• Cirka 5 700 arbetsgivare tecknade hängavtal med fackliga organisationer och 4 300 blev bundna av kollektivavtal genom att gå med i en arbetsgivarorganisation.
• Efter en lång följd av år med höjda reallöner stannade ökningen av under 2011 och verkar enligt prognoser ha vänt till en liten minskning.
• Mer än hälften av de fackförbund som ingår i LO, TCO och Saco tappade medlemmar mellan 2009 och 2010.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb