×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Region Skåne anställer studerande akademiker

2012-02-02, Tidningenvision.se

Region Skåne har börjat anställda studenter från teoretiska högskoleutbildningar som får två tredjedelar av en normal lön.

Modellen som Region Skåne använder för att anställa studenter från teoretiska utbildningar kommer från Danmark. Den ska göra det lättare för studenter att få in en fot på arbetsmarknaden samtidigt som det gynnar arbetsgivaren.

– Det är ett bra sätt, tycker vi, att stärka vårt varumärke som arbetsgivare. I längden handlar det om att vi ska kunna rekrytera nya medarbetare, säger Carina Wirth, enhetschef på personalstrategiska avdelningen på Region Skåne, till Sveriges Radios Ekoredaktion.

Region Skåne är enligt Ekot den första stora svenska arbetsgivaren som använder modellen som bland annat vänder sig till studenter som läser ekonomi, juridik och statskunskap. Regionen har satsat fem miljoner kronor för 150 studentmedarbetartjänster som ska gå att sköta samtidigt som man studerar.

Studenterna kommer att jobba cirka tio timmar i veckan och lönen kommer att vara omkring två tredjedelar av ingångslönen för nyutbildade akademiker. Flera fackföreningar var till en början negativa till idén säger Visions avdelningsordförande Monika Göl.

–Från början var det bara Vision som var positivt. Det kommer visserligen i ett trängt ekonomiskt läge men grundidén är god. De här grupperna är svåra att rekrytera till offentlig sektor så det kan vara värt att testa. Vi måste få in folk som vill jobba i offentlig sektor.

Finns det ingen risk att praktikjobben tränger undan ordinarie tjänster?

–Det är klart det finns en oro för det. Men varje enskild tillsättning och vilka arbetsuppgifter som ska göras ska förhandlas lokalt mellan fack och arbetsgivare så att vi inte får några undanträngningseffekter, säger Monika Göl.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb