×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Präst hade sexbilder i tjänstedator

2012-02-17, Tidningenvision.se

En präst i Karlstads stift la in sexbilder på sig själv och sin fru i en tjänstedator. I nästa vecka avgör kyrkans högsta myndighet om han får behålla sin titel.

Det var i somras, när en annan anställd i kyrkan öppnade tjänstedatorn, som denna upptäckte sexbilderna på prästen och hans fru. Prästen, som medger att han gjort ett stort misstag, förklarar att han på sitt USB-minne hade både kyrkligt arbetsmaterial och sina privata bilder. När han skulle föra över arbetsmaterialet till tjänstedatorn kom även bilderna med, och dem glömde prästen sedan att radera från datorn. Det skriver Nya Wermlandstidningen.

Församlingens kyrkoherde anmälde händelsen till stiftsledningen och stängdes av från sitt arbete i församlingen. På måndag avgör Domkapitlet, kyrkans högsta organ, prästens framtid. Om Domkapitlet ser milt på prästens misstag kan man nöja sig med en skriftlig varning. Väljer man den hårdaste linjen kan prästen bli av med sitt ämbete och förlora rätten att tjänstgöra.

Sedan prästen stängdes av i somras, jobbar han en annan större församling i Värmland.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb