×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Östgötar säjer nej till lön efter kön

2012-02-09, Tidningenvision.se

Vision får stöd av allmänheten för kravet att avskaffa strukturella löneskillnader. En undersökning i Östergötland visar att 87 procent tycker att stora löneskillnader mellan mans- och kvinnodominerade yrken är orimliga.

Fackförbundet Vision har frågat 350 östgötar om det är rimligt att det skiljer flera tusen kronor i månadslön mellan mansdominerade och kvinnodominerade yrken. 87 procent svarar nej.

Många delar också Visions syn att det inte bara är en fråga för facket och arbetsgivarna, utan att politikerna måste ta ansvar för att komma tillrätta med löneskillnaderna. 66 procent av de tillfrågade tycker att regeringen, facken och arbetsgivarna tillsammans måste hitta en väg att höja lönerna i kvinnodominerade yrken.

– Ska vi klara välfärden i framtiden behöver vi justera lönenivåerna i kommuner och landsting så att de blir konkurrenskraftiga, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision, i en kommentar.

Undersökningen i Östergötland var den första av flera. Samma frågor ska ställas till befolkningen i andra delar av landet.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb