×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Offentlig rehab lika effektiv som privat

2012-02-06, Tidningenvision.se

Den offentliga rehabiliteringen av långtidssjukskrivna är lika effektiv som den privata, det visar en rapport från IFAU. Kostnaderna är även de likvärdiga.

Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering, IFAU, har granskat försöksverksamheten med privat rehabilitering av långtidssjukskrivna. Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan genomförde, på uppdrag av regeringen, under åren 2008–2010 ett försök med privat arbetslivsinriktad rehabilitering. 4 000 långtidssjukskrivna erbjöds privat respektive offentlig rehabilitering.

Den privata rehabiliteringen var lika effektiv som den offentliga. 30 procent från vardera grupp hade börjat arbeta igen efter ett år.

Rapporten slår hål på föreställningen att privat rehabilitering skulle reducera kostnaderna – båda formerna av rehabilitering kostar lika mycket enligt IFAU. Det finns inga effektivitetsvinster av att införa privat arbetslivsinriktad rehabilitering, åtminstone inte på kort sikt, konstaterar rapporten.

Försöksverksamheten genomfördes under tre år i regionerna Stockholm, Göteborg, Västerbotten och Dalarna.
 

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb