×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nya grepp för att granska äldreomsorg

2012-02-09, Tidningenvision.se

Efter höstens vårdskandaler – nu inrättar Stockholms stad en ny enhet som ska granska äldreomsorgen. Målsättningen är att snabbare kunna följa upp klagomål på dålig vård.

Det var på en snabbinkallad presskonferens i november som Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (M) presenterade idén om en särskild enhet för granskning av stadens äldreomsorg. Bakgrunden var de uppmärksammade missförhållandena på ett antal vårdboenden, framförallt Koppargården i Hässelby-Vällingby.

Nu är arbetet med den nya enheten, en kvalitets- och trygghetsinspektion, i sitt slutskede. Under våren ska flera tjänster tillsättas. Till enheten ska läkare, geriatriker, sjuksköterskor och demensexperter knytas.
Den nya gruppen ska granska, inspektera och följa upp kvaliteten i äldreomsorgen och även ta emot anonyma klagomål.  ”Det ska vara tryggt och enkelt att lämna klagomål och den som klagar ska veta att ärendet följs upp omgående”, skriver Sten Nordin och äldreborgarrådet Joakim Larsson (M) på Dagens Nyheters debattsida.

Stockholms stad har redan i dag ett antal äldreinspektörer. Hur dessa ska samverka med den nya enheten framgår inte av artikeln.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb