×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny policy mot svartjobb i Malmö

2012-02-07, Tidningenvision.se

Malmö kommun ser över sin upphandlingspolicy. Under hösten vill kommunen testköra en ny modell för upphandlingar som är tänkt att motverka svartjobb.

”Socialt ansvarsfull upphandling” kallar Malmö kommun den nya upphandlings- och uppföljningsmodell, som går under namnet Vita jobb. Modellen är främst tänkt att förhindra svartjobb hos leverantörer. Samma krav ska kunna ställas på både huvudleverantören och underleverantörerna.

– Nyckeln till en lyckad upphandling är bra uppföljning och det får vi genom Vita jobb-modellen som bygger på tät samverkan mellan kommunen och de fackliga organisationerna, säger Andreas Schönström (S), arbetsmarknadskommunalråd i ett pressmeddelande.

Modellen är anpassad efter gällande EU-lagstiftning och har tidigare tests av Socialdemokraterna i Stockholm stadshus år 2006. Den rödgröna majoriteten i Malmö går ett steg längre och lägger till ett krav på att företagens vinster måste stanna i Sverige.

Förslaget skulle innebära att leverantören som vinner en upphandling inte får placera pengar i så kallade skatteparadis, utan måste återinvestera alla vinster i Sverige. Policyn kräver också att företaget ska ta emot praktikanter och ordna utbildningsplatser för att skapa fler arbetstillfällen i kommunen.

Niklas Pålsson, ordförande i Visions Malmöavdelning, är positiv till förslaget.  Han menar att det är viktigt att det finns schysta villkor för att kommunen skall vara säker på vad man får.
– Sen är jag inte så insatt i hur kraven kommer att ställas kring praktikanter och utbildningsplatser. Tanken är god tycker jag, och det ska bli intressant att följa hur det slår ut i praktiken, säger Niklas Pålsson.

Förslaget om förändrad policy ska nu ut på remiss. Till hösten är det tänkt att den ska testas vid några upphandlingar, för att sedan utvärderas i juni 2013.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb