×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landstingspolitiker anmäls till JK

2012-02-14, Tidningenvision.se

Två politiker i Östergötlands landsting har anmälts till Justitiekanslern, JK, för kränkning av yttrandefriheten. Politikerna gjorde en polisanmälan när ett dokument försvann.

För en tid sedan glömdes ett dokument kvar i en skrivare på landstinget. Informationen i dokumentet, att majoriteten diskuterade att sälja ut fler vårdcentraler, dök senare upp i Norrköpings tidningar, NT.

Landstingsrådet Marie Morell (M) gjorde en polisanmälan om att dokumentet hade stulits och landstingsrådet Lasse Pettersson (Vrinnevilistan) kallade tidningen för hälare eftersom man befattat sig med stulet material.

Yttrandefrihetsexperten Anders R Ohlsson sade i NT att politikernas agerande borde anmälas och nu har en anonym privatperson anmält saken till Justitiekanslern.

Anmälaren vill bland annat att JK ska utreda om politikerna har brutit mot yttrandefriheten och meddelarskyddet. Personen skriver också att det är vanligt att anställda inte får prata med medier och säger sig själv ha erfarenheter av detta.

”Det är av yttersta vikt att frågan utreds dels i detta specifika fall samt rent generellt i Östergötland då myndigheter regelbundet kränker dessa principer”, skriver anmälaren enligt NT.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb