×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting får böter för hög arbetsbelastning

2012-02-15, Tidningenvision.se

Landstinget Blekinge döms att betala 50 000 kronor i böter för brister i arbetsmiljön. Personal på Blekingesjukhuset hade så mycket att göra att de inte hann ta rast.

– Vi har inte fullt ut levt upp till arbetslagens regler när det gäller uttag av raster, vilket givetvis är högst beklagligt. Nu koncentrerar vi oss på att förbättra arbetsmiljön så att vi följer lagen, säger Blekingesjukhusets personalchef, Kerstin Martinsson i ett pressmeddelande.

Arbetsmiljöverket gjorde hösten 2011 en inspektion på en avdelning på Blekingesjukhuset. Då kom det fram att personalen ofta var tvungna att hoppa över rasterna eftersom arbetsbelastning var så hög.

Arbetsmiljöverket gjorde en polisanmälan som ledde till att åklagaren beslutade att ge Landstinget Blekinge ett strafföreläggande.

Ledningen för avdelningen har nu fördelat arbetet på ett bättre sätt så att personalen ska kunna ta ut sina raster.

- Vi har särskilt arbetat för att förstärka bemanningen på kvällspassen, säger Hans S Åkesson, verksamhetschef för medicinkliniken, i pressmeddelandet.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb