×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner slarvar med personuppgifter

2012-02-10, Tidningenvision.se

Datainspektionen har granskat 50 kommuners webbdiarier. Samtliga brister i publiceringen av personuppgifter.

Datainspektionen har granskat hur ett 50-tal kommuner publicerar personuppgifter på sina webbplatser, till exempel i diarier, protokoll och liknande dokument. Granskningen visar att alla kommuner publicerar personuppgifter i sina protokoll på webben.

-Vi har också gjort stickprovskontroller och hittat vissa publiceringar som är helt i strid med personuppgiftslagen. Vi har också sett många tveksamma fall där kommunen borde ha gjort en bedömning om att uppgifterna kan vara kränkande, säger Ingela Alverfors, som lett undersökningen.

Det kan handla om namn, adress och telefonnummer till privatpersoner som lämnat in medborgarförslag eller fastighetsbeteckningar.

Bara ett fåtal av kommunerna har skriftliga instruktioner om hur personuppgifter ska hanteras men dessa innehåller ofta en hel del brister. Ingela Alverfors säger att det är viktigt att det finns rutiner kring vilka uppgifter som får publiceras, hur länge uppgifterna ska ligga kvar på webben och om vissa saker ska maskas eller liknande.

-Det är tillåtet att publicera uppgifter om förtroendevalda och tjänstemän men många kommuner glömmer att även dessa går under personuppgiftslagen och ska hanteras som det, säger hon.

Bristerna som upptäckts i granskningen har lett till att Datainspektionen tagit fram en checklista för kommuner och landsting. Du kan ladda ner den här på Datainspektionens webbplats.
 

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb