×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunanställd dömd för bedrägeri

2012-02-03, Tidningenvision.se

En tjänsteman i Borgholms kommun lurade en bidragstagare på pengar och försökte även få kommunen att betala ut mer. Nu döms tjänstemannen för bedrägeri.

Det var i februari förra året som en anställd tjänsteman i Borgholms kommun löste in ett utbetalningskort som hade skickats till en bidragstagare som hade flyttat från kommunen. Pengarna skulle sedan sättas in på kommunens konto och sedan överföras till bidragstagaren. Men det skedde aldrig, utan tjänstemannen stoppade pengarna, drygt 15 000 kronor, i egen ficka. När bidragstagaren klagade på att inga pengar kom, försökte tjänstemannen få ekonomiavdelningen att betala ut pengar. Det uppger tidningen Barometern på nätet.

Nu döms tjänstemannen av tingsrätten för bedrägeri och försök till bedrägeri. Tjänstemannen döms till 75 timmars samhällstjänst och ska betala skadestånd till bidragstagaren.

Enligt Barometern är tjänstemannen är inte längre anställd i Borgholms kommun.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb