×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunala bolag slåss för förmånsbilar

2012-02-06, Tidningenvision.se

Förmånsbilar ska bort. Det har Göteborgs stad beslutat. Men två kommunala bolag slåss för att ha dem kvar.

Både de högsta politikerna och chefer inom staden har haft rätt till förmånsbilar. En förmån som man skattat för men som också varit pensionsgrundande. Staden har dock beslutat att systemet med förmånsbilar – en bil man kan köra både i tjänsten och privat – ska fasas ut. När avtalen går ut ska, enligt Sveriges Radio Göteborg, omkring 170 chefer får en lönekompensation på 4 000 kronor i stället för förmånsbilarna.

Två kommunal bolag tar dock strid för att behålla förmånsbilarna för vissa medarbetare. Avfallsbolaget Renovas ledning vill ha ett undantag för 24 säljare och åtta chefer.
– Lokalt i Göteborg är det inga problem, men kommer vi utanför stan är vi mycket mer effektiva om vi kan förflytta oss snabbt mellan olika möten och olika anläggningar, säger Renovas vd Christian Baarlid till Sveriges Radio Göteborg.
Renova menar att det kommer att bli svårare att anställa nya säljare och chefer om man inte kan erbjuda förmånsbilar.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb