×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ingen utbildning för chefer i äldrevården

2012-02-10, Tidningenvision.se

Enhetscheferna inom äldre­omsorgen har för dålig utbildning, ansåg regeringen, och beställde ett förslag på nationell utbildning. Men nu har förslaget fastnat på Socialdepartementet.

För att skapa en god äldreomsorg krävs kompetenta chefer. Om det är de flesta ense. Men det finns brister, framförallt i ledaregenskaper bland enhetscheferna. Det menar äldreministern Maria Larsson (KD).

–Man har inte alltid tillgodosett behovet av ledarskap. Fokus har varit mer på sjukvårds- och omvårdnadskunskap när man tillsätter chefer, inte ledarkunskaper, sa hon till Tidningen Vision (dåvarande SKTF-tidningen) hösten 2010.

Därefter gav hon Socialstyrelsen i uppdrag att ta fram ett förslag på en ny utbildning för äldrechefer, liknande dagens utbildning för rektorer. I april 2011 fick Socialdepartementet förslaget från Socialstyrelsen.

Myndigheten har tagit fram ett förslag på en högskoleutbildning på 30 poäng som läses över tre år, vilket innebär en dags studier i veckan. Utbildningen är tänkt att innehålla frågor om värdegrund, juridik, ledarskap samt uppföljning och förbättringsarbete.

Maria Larsson har tidigare sagt att hon vill se att utbildningen skulle komma i gång i år.

–Förslaget bereds och analyseras fortfarande på Socialdepartementet. Under 2012 kommer utbildningen inte att komma i gång. Men frågan är fortfarande levande, säger Henrik Kjellberg, sakkunnig i äldrefrågor på Socialdepartementet.

Enligt Gert Alaby, samordnare i äldrefrågor på Socialstyrelsen, är beskedet från regeringen att det i nuläget inte finns pengar till utbildningen. Henrik Kjellberg delar inte den beskrivningen.

–Vi vet att ledarskapsfrågor är viktiga, så det är inte är avskrivet av något sådant skäl. Men vi behöver mer tid. 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Gå till frågeforum