×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hopp om höjda löner efter manifestation

2012-02-01, Tidningenvision.se

I måndags kväll demonstrerade Uppsalas socialsekreterare utanför kommunfullmäktige. Nu lovar politikerna att höja lönerna.

Socialsekreterarna i Uppsala, främst på barn- och ungdomsenheten, har haft en orimlig arbetsbelastning och extremt hög personalomsättning som i slutändan kan leda till sämre rättsäkerhet.

Enligt personalen beror problemen främst på den dåliga löneutvecklingen. Socialsekreterare som börjar arbeta i andra kommuner kan få upp lönen med 3 000–6 000 kronor i månaden, vilket lett till att många erfarna valt att lämna kommunen.

I måndags demonstrerade socialsekreterarna utanför fullmäktigemötet för att visa politikerna sitt missnöje och nu lovar ordförande i socialnämnden barn och unga, Anders A Aronsson (FP), att lönerna ska höjas.

–Vi är fullt medvetna om deras pressade arbetssituation och vi har också vidtagit åtgärder för att kunna göra en lönerevidering utöver den allmänna eftersom de har hamnat för lågt, sade han till SVT Uppland.

Visions vice ordförande i Uppsala, Michael Walldén, är försiktigt optimistisk till löftet.

–Vad jag förstår ska man börja en diskussion med kommunstyrelsen om att få loss pengar men det är fortfarande mycket vaga löften. Vi och Saco ska bjuda in nämndens ledamöter så får de berätta mer i detalj vad de tänker göra, säger han.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb