×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Helsingborg betalar felaktigt omplacerad

2012-02-14, Tidningenvision.se

Den 49-årige friskvårdskonsulenten som med hjälp av Vision stämde Helsingsborgs stad för brott mot kollektivavtalet och MBL har nu träffat en ekonomisk överenskommelse med kommunen.

Mannen blev omplacerad efter att tagit ut en semesterdag i september 2009 utan att säga till i samband med en skilsmässa då han akut behövde ordna en ny bostad.  49-åringen motsatte sig omplaceringen och valde att tillsammans med Vision att stämma arbetsgivaren i arbetsdomstolen.

Nu har parterna kommit överens under den muntliga förberedelsen i Arbetsdomstolen vilket innebär att Vision har återkallat sin stämningsansökan.

Medlemmen är nöjd med utfallet, uppger Visions förbundsjurist Malin Sjunnebo.  

-Det är ganska vanligt att domaren ställer frågan om det kan träffas en förlikning och i det här fallet kunde man det. Det var något både arbetsgivaren och medlemmen var nöjda med, eller åtminstone mer nöjd än att dra det vidare, säger Sjunnebo.

Hur mycket pengar får medlemmen?

-Det vet jag inte om medlemmen vill att jag ska svara på men jag kan säga så mycket som att det är en ekonomisk uppgörelse som innebär att medlemmen jobbar kvar.
 

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb