×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Felaktigt uppsagd kyrkoherde får 470 000

2012-02-03, Tidningenvision.se

Hösten 2010 blev kyrkoherden Eva Eriksson uppsagd av sin församling. Men nu ogiltigförklarar tingsrätten uppsägningen och dömer församlingen att betala henne närmare en halv miljon kronor.

Eva Erikssons möte med företrädare för Bräcke-Nyhems församling i augusti 2010 höll på till efter midnatt och slutade med att hon skrev på en överenskommelse och sade upp sig. Enligt henne själv var syftet med mötet att få bort henne från kyrkoherdeposten, skriver Östersundsposten.

Bakom konflikten mellan församlingen och kyrkoherden låg anklagelser om oegentligheter, bland annat om att hon köpt resor och möbler.

Men kyrkoherden ångrade sig och krävde jobbet tillbaka. Nu har hon fått rätt av tingsrätten som anser att församlingen provocerade fram uppsägning och att den därför är ogiltig.

Tingsrätten dömer församlingen att betala 100 000 kronor i skadestånd och lön som hon gått miste om på grund av uppsägningen, totalt 470 000 kronor.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb