×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Farligt jobb för praktikanter

2012-02-20, Tidningenvision.se

Praktikanter och personer i arbetsmarknadsprogram löper betydligt större risk att skada sig på jobbet än andra. Det visar en granskning som SVT har gjort.

SVT:s Rapport har granskat antalet arbetsskador som praktikanter med stöd från Arbetsförmedlingen och personer i andra arbetsmarknadsåtgärder råkat ut för.

Sedan 1997 har arbetsskadorna i gruppen ökat med 67 procent medan den minskat bland övriga anställda. Det handlar om allt från avslitna fingrar till fall från höga höjder på grund av dåliga säkerhetsanordningar.

SVT:s intervjuer med representanter från olika fackförbund vittnar om att personer i arbetsmarknadsåtgärder får utföra farliga jobb trots att de ibland saknar rätt utbildning och utrustning.

Arbetsförmedlingen väljer ut arbetsplatserna och betalar för personer som skickas dit. Facken anser att Arbetsförmedlingen borde kräva att arbetsplatserna har kollektivavtal. Det skulle göra det lättare att få insyn i farliga arbetsmiljöer.

-Det händer olyckor och det beklagar vi. Men vi gör det vi kan för att försöka minimera det, säger Jan-Olof Dahlgren, biträdande generaldirektör på Arbetsförmedlingen, till Rapport.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb