×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ekonomernas löner lägst i Blekinge

2012-02-23, Tidningenvision.se

Nära 10 000 kronor. Så mycket skiljer sig landstingens snittlöner för både ekonomer och personalvetare. Klyftan mellan bästa och sämsta lönen är betydligt mindre för ekonomi- och personaladministratörer.

Det kan löna sig för en ekonom eller personalsekreterare att packa flyttkartongerna och börja jobba i ett annat landsting. En personalhandläggare i Landstinget Kronoberg kan vinna många tusenlappar på att styra kosan mot Värmland eller Stockholm, visar Tidningen Visions kartläggning av landstingens och regionernas löner.

I Kronoberg är snittlönen för en personalvetare 27 400 kronor i månaden, i Landstinget i Värmland tjänar samma yrkeskategori i snitt 37 200 kronor.

Samma stora skillnad gäller även ekonomer och controllrar. Stockholms läns landsting betalar bäst: 38 000 kronor i månaden. Sämst betalar Landstinget Blekinge med en snittlön på 28 900 kronor.

Men för administratörer inom samma område är det knappt lönt att byta landsting för att höja lönen. Lägsta snittlönerna för personal- och löneassistenter och ekonomiassistenter finns i Landstinget Västernorrland, högsta i Stockholms län.

Martin Almtjärn, controller i Landstinget Blekinge, är medveten om att hans landsting har en låg lönenivå. Själv tjänar han 24 800 kronor i månaden efter ett år som tillsvidareanställd.

–Det är klart att jag också vill ha 35 000. Visst borde man gå till arbetsgivaren och be om högre lön, jag ligger ju i det undre skiktet i landstingets lönespann. Men i nuläget känns det inte solidariskt med tanke på ekonomin.

Landstinget Blekinge har haft extremt dålig ekonomi och tvingades förra året att dra åt svångremmen rejält.

Funderar du att söka jobb i privata näringslivet för att få upp lönen?

–Funderingar finns alltid. Men jag är pappa till tre små barn och det är en ganska trygg tillvaro i landstinget. Jag ska vara pappaledig framöver och det är lättare att vara det nu än om jag jobbade i ett privat företag. Karriären får stå tillbaka. Det passar min situation just nu.

Se hela statistiken här.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Bra kolleger och nya, ­spännande arbetssätt gjorde att Madeleine 
Palm (till vänster) sa ja till ytterligare ett år. Här med arbetskamraten Anki Ljung Foto: Rickard Kilström

Det här får 65+ att vilja stanna

När ska du gå i pension? De flesta vill sluta jobba vid 65 år eller tidigare. Men Tidningen Visions undersökning visar också att många av dem skulle överväga att arbeta vidare om de fick bättre villkor.  2018-08-16

Tandsköterskan Ylva Guhrén-Krook, 63 år, kan tänka sig att jobba tills hon blir 70, men bara om hon skulle få möjlighet att gå ner på deltid redan nu Foto: Rickard Kilström

Streta på eller göra sorti?

Jobba på till 70 eller sluta i förtid och få tid till annat än arbete? Hur var och en vill och kan göra hänger ihop med många saker: ekonomi, hälsa, familjesituation och arbetsmiljö. Möt några av dem som funderat kring pensionering.  2018-08-15

Projektledare AnnaMaria 
Styf (i mitten) har rekryterat 20 demokrati­ambassadörer. Både Hussein Abowarrad och Niki Pour Metrahi har erfarenhet av att jobba med unga Foto: Rickard Kilström

Här ska alla röster höras

Valrörelsen är igång i Uppsala. Men för de 24 demokratiambassadörerna handlar det inte om parti­politik utan att få fler till valurnorna. Här sprids kunskap om demokrati och om hur det konkret går till att rösta.  2018-08-14

Illustration: Martin Ander

Lönekarta för 23 yrken

Lönerna för kommunanställda tjänstemän varierar kraftigt över landet. Vi har sammanställt medellönerna för 23 yrken - enhetschefer, administratörer, handläggare, tekniker, socialsekreterare med flera - i en lönekarta. Dra i kartbilden för att flytta den och klicka på valfri kommun för att se snittlöner.  2017-02-20

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb