×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dumpade priser kan höjas retroaktivt

2012-02-29, Tidningenvision.se

När offentliga verksamheter har sålts för vrakpriser till privata aktörer, kan köparna komma att tvingas betala ett marknadsmässigt pris i efterhand.

Det finns flera exempel på offentliga verksamheter, såsom vårdcentraler, hemtjänster, förskolor och skolor, som har sålts till privata aktörer för priser långt under marknadsvärdet. De nya ägarna har kunnat tjäna miljontals kronor när de senare har sålt verksamheterna vidare.

Nu föreslår en statlig utredning att köpare som har fått ta över en offentlig verksamhet till underpris kan bli skyldiga att upp till tio år efter köpet betala ett belopp till säljaren som motsvarar marknadspris. Det är de kommuner som har sålt verksamheterna eller en konkurrent som ska kunna kräva att den som har gynnats betalar summan retroaktivt, uppger Sverige Radios Ekot.

– Om en majoritet ett år sitter och säljer ut kommunens egendom för billigt så ska majoriteten nästa år efter ett val kunna återställa förmögenhetsförhållandet så till vida att ett skäligt vederlag ska utgå, säger Pär Cronlund, expert på statsstöd, till Ekot.

Syftet med förslaget är att stoppa försäljningar av verksamheter till dumpade priser. Enligt Ekot anser flera remissinstanser att de pengar som krävs i efterhand av köparna ska gå till ett statligt konto för att ytterligare göra kommuner och landsting mer försiktiga i sina försäljningar.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum