×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bolagiseringar ökar risken för korruption

2012-02-08, Tidningenvision.se

Bolagiseringar och alternativa driftsformer i kommuner och landsting har skapat en riskzon för korruption, enligt en ny rapport. Ett förslag är att införa en ny kontrollmyndighet.

I en omfattande europeisk studie utförd av Transparency International undersöks tolv svenska institutioners motståndskraft mot korruption. Slutsatsen är att endast riksdagens ombudsmän (JO) klarar granskningen utan kritik.

I en debattartikel i Dagens Nyheter slår Lars-Göran Engfeldt, ordförande i Transparency International Sverige, fast att det finns klara brister inom den offentliga sektorn och i partisystemet.

För att stärka antikorruptionsarbetet föreslås en rad åtgärder. Bland annat att regeringen skapar en statlig organisation med ansvar för att informera om korruptionens skadeverkningar och att en ettårig karantän införs för övergång från höga poster i offentlig sektor till näringslivet.

Vidare föreslås att meddelarskyddet utvidgas till att gälla även inom privat sektor och att lagskyddet för whistleblowers stärks oavsett anställningsform.

I artikeln hävdar Lars-Göran Engfeldt också att alternativa driftsformer med bolagiseringar och upphandling av tjänster har skapat en ökad risk för korruption inom offentlig sektor. Han påpekar att förändringarna inte har motsvarats av ett förstärkt system för kontroll och ansvarsutkrävande.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb