×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt för socialsekreterare att göra sitt jobb

2012-12-18, Tidningenvision.se

Antalet socialsekreterare i Järfälla kommun har inte ökat i takt med antalet ärenden. Nu riskerar deras klienter att inte få den hjälp de behöver.

Antalet ärenden till socialförvaltningen har ökat med 60 procent de senaste sex åren. Samtidigt har antalet socialsekreterare bara blivit 20 procent fler, uppger Sveriges Radio Stockholm.

Den ökade arbetsbelastningen märks främst på barn- och ungdomsenheten. Ändå planeras besparingar just där på 3,2 miljoner kronor nästa år.

– Det drabbar vårt förebyggande arbete, med ökande kriminalitet och missbruk som följd, säger SSR:s ordförande Therése Karlsson till Radio Stockholm.

Hon vill se fler socialsekreterare för att lösa situationen, men får inget gehör från arbetsgivaren och politiker.

Socialnämndens ordförande, Björn Falkeblad (M), säger till Radio Stockholm att han förutsätter att socialförvaltningens nya organisation som gäller från nyår ska ge en bra arbetsmiljö för de anställda.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum