×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Härnösand prickar två präster

2012-12-17, Tidningenvision.se

Domkapitlet i Härnösand prickar en präst i Medelpad och en i Ångermanland. Båda har enligt domkapitlet skadat det anseende en präst bör ha.

Den ena prästen har fått flera klagomål på sitt uppträdande i samband med dop, begravningar och gudstjänster. Han ska då inte ha gett sina åtaganden tillräckligt med tid eller uppmärksamhet.

Det har också framkommit att prästen inte var tillgänglig när en svår olycka inträffade i församlingen, trots att han då var tjänstgörande kyrkoherde. Prästen har också köpt ut alkohol till en anställd som var under 20 år.

Domkapitlet har gett prästen en prövotid under tre år. Om han under den perioden visar sig olämplig igen så förlorar han sin rätt att vara präst.

Den andra prästen har enligt domkapitlet vid flera tillfällen umgåtts med en praktikant när han var berusad.  Prästens uppträdande gjorde att praktikanten kände sig kränkt. Prästen har fått en skriftlig erinran.

–En praktikant står i beroendeförhållande till sin handledare, då kan man inte umgås på detta sätt, säger Tuulikki Koivunen Bylund, biskop i Härnösands stift, i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum