×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flera sjukhus får stora böter

2012-12-19, Tidningenvision.se

Sundsvalls sjukhus krävs på två miljoner kronor i vite för överbeläggning. Flera sjukhus i landet riskerar att få betala stora belopp på grund av den dåliga arbetssituationen.

Arbetsmiljöverkets krav på två miljoner i vite gäller överbeläggningar på Akutcentrum och Medicincentrum på Sundsvalls sjukhus.

Så sent som i oktober dömdes sjukhuset till ett vite på 500 000 kronor för dåliga arbetsförhållanden på en medicinklinik.

Flera andra sjukhus i landet riskerar viten av liknande skäl, bland annat Gävle sjukhus, enligt Pernilla Niia på Arbetsmiljöverket.

Helsingborgs sjukhus har dömts till ett vite på en miljon kronor för bristande patientsäkerhet i samband med överbeläggning.

-Problemet med överbeläggning har kommit mycket längre upp bland beslutsfattarna sedan vår stora granskning för ett år sedan, det är bättre belyst, man planerar mer, kanske har de successivt höjda vitena betytt en del, säger Pernilla Niia till TT.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum