×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facken inom industrin kräver 2,8 procent

2012-12-19, Tidningenvision.se

IF Metall, Sveriges Ingenjörer och Unionen har lämnat sina avtalskrav till Teknikarbetsgivarna. Facken kräver ett ett-årigt avtal med löneökningar på 2,8 procent.

Avtalet inom industrin brukar normalt sätta nivån, eller märket, för övriga avtal på arbetsmarknaden. Idag lämnade IF Metall, Unionen och Sveriges Ingenjörer sina krav till Teknikarbetsgivarna.

Facken vill ha ett avtal som gäller ett år och ger löneökningar på 2,8 procent. De tre förbunden har också specifika krav för sina medlemmar.

IF Metall kräver att deras medlemmar ska garanteras en löneökning på minst 430 kronor i månaden. De vill också att de lägsta lönerna ska ökas med 700 kronor i månaden.

Sveriges Ingenjörer yrkar på att alla medarbetare ska bjudas in till lönesamtal innan lönen sätts. De vill också ha en löneutfyllnad till 90 procent i vid uttag av tillfällig föräldrapenning i samband med att man får barn.

Unionen kräver bland annat ersättning till medlemmar som är tillgängliga för arbetsgivaren utanför ordinarie arbetstid. Facket vill också ha förkortad arbetstid vid arbete på obekväma och oregelbundna tider och rätt till betald friskvård för alla medlemmar.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum