×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre stöd för uppsagda i kyrkan

2012-12-20, Tidningenvision.se

Nu ska även anställda som blir uppsagda för att de inte längre klarar jobbet på grund av ohälsa kunna få stöd av Kyrkans Trygghetsråd. Tidigare har uppsagda av arbetsbrist omfattats.

Kyrkans Trygghetsråd ger stöd till anställda inom Svenska kyrkan som blir uppsagda från jobbet. Tidigare har de som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist kunnat få både personligt stöd och ekonomisk hjälp om man varit fast anställd i minst ett år.

Man kan exempelvis få tillgång till egen coach i sex månader, karriärplanering och en handlingsplan för att hitta nytt jobb eller starta eget.                        

Nu utökas stödet till att omfatta även de som blir uppsagda för att de inte längre klarar sitt arbete på grund av ohälsa, om man till exempel fått sin arbetsförmåga nedsatt på grund av sjukdom eller en olycka.

För att kunna få stödet ska den anställda ha genomgått rehabilitering. Arbetsgivaren ska också ha inlett en uppsägning på grund av att den anställda av hälsoskäl inte längre klarar jobbet. För att omställningen ska vara möjlig krävs också att den anställda har en chans att klara ett jobb hos en annan arbetsgivare.

Stödet från gäller i maximalt tre år.

Samtidigt inför Kyrkans Trygghetsråd också ett stöd arbetsgivare kan få när de måste säga upp personal på grund av övertalighet. Om man låter äldre anställda gå i förtidspension i stället för att säga upp yngre medarbetare betalar Kyrkans Trygghetsråd en del av kostnaden.

– Kommande omstruktureringar och den nuvarande åldersstrukturen bland Svenska kyrkans anställda motiverar denna särskilda avtalspension i övertalighetssituationer, säger Kai Bengtsson, ordförande i Kyrkans Trygghetsråd, i ett pressmeddelande.

Arbetsgivaren och den anställde måste vara överens om avtalspensionen för att bidraget ska betalas ut och det kan tidigast göras efter att arbetstagaren fyllt 63 år.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum