×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fick högre lön – nu backar chefen

2012-08-16, Tidningenvision.se

När tre tandsköterskor fick nya tjänster höjdes deras lön med nästan 2 000 kronor i månaden. Men under semestern kom en otrevlig överraskning – arbetsgivaren ringde och sa att det hade skett ett misstag.

– De blev erbjudna en engångssumma i stället för den nya lön som de har fått löfte om. Men naturligtvis ska de ha sin löneökning. Vi kommer att driva att ett muntligt avtal ska gälla på samma sätt som ett skriftligt, säger Else-Marie Banner, ordförande för Visionsavdelningen i Kronobergs landsting.

Före sommaren sökte och fick tre tandsköterskor nya jobb inom folktandvården i Kronoberg. De förhandlade med en HR-konsult på personalavdelningen och fick upp lönen med cirka 2 000 kronor i månaden. Men när ledningen fick reda på saken hävdade man att ett misstag hade begåtts.

– Det var människor på landstinget som inte hade kunskap och egentligen inte befogenhet som satt den nya lönen. Om man byter tjänst inom folktandvården men har kvar samma arbetsuppgifter ska man inte få högre lön, det är en policy vi har, säger Annika Kahlmeter, chef för folktandvården i Kronobergs landsting.

Under semestern fick de tre tandsköterskorna ett telefonsamtal där arbetsgivaren förklarade att det hade blivit fel med den nya lönen. I stället erbjöds tandsköterskorna ett engångsbelopp, som man inte specificerade, som plåster på såren. Det erbjudandet har dock ingen av tandsköterskorna nappat på.

Else-Marie Banner förundras över arbetsgivarens agerande. Samtidigt gläds hon över tandsköterskornas löneökning.

– Vi tycker att det är jättebra att de har fått upp sin lön. Det är ju inga orimliga löneökningar det handlar om, säger hon.

I veckan ska Else-Marie Banner träffa Annika Kahlmeter och HR-strategen Lisen Blomdahl för att diskutera den märkliga situation som har uppstått.

– Jag hoppas att de ska inse att dessa tre tandsköterskor inte har hamnat för högt, utan snarare att de har blivit rätt lönesatta. Dessutom går vi nu in i lönerevisionen, det är ett gyllene tillfälle att höja lönerna för övriga tandsköterskor också.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum