×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Unionen varslar om konflikt

2012-04-27, Tidningenvision.se

Unionens medlemmar inom Public service samt Svensk Bilprovning går ut i strejk den 9 maj - om inte avtal med arbetsgivarna har träffats innan dess.

Unionen varslar om konflikt på två områden. På Svensk Bilprovning varslas drygt 1 200 medlemmar på 180 stationer att lägga ner arbetet. Inga bilar ska besiktigas förutom utryckningsfordon.

Parterna har under en tid försökt att komma överens men den frivilliga medlingen avslutades i dag utan att ge något resultat.

-Unionens medlemmar vill ha löneökningar på 2,6 procent precis som resten av arbetsmarknaden, utan att få försämrade villkor, säger Niklas Hjert, förhandlingschef på Unionen, i ett pressmeddelande.

Förbundet varslar också om strejk inom Public serviceföretagen SVT, SR, UR och Radiotjänst, där närmare 200 medlemmar varslas. Områden som kommer att beröras på företagen är bland annat programkontroll, kopplingscentral, IT- och tekniksupport, tablå-, program- och musikläggning, ekonomi och leveranscenter.

-Public serviceföretagen vill tvinga fram ännu sämre arbetstidsvillkor för medarbetare som redan har tuffa arbetsförhållanden med oregelbunden och obekväm arbetstid. Dessutom anser man att samma medarbetare ska nöja sig med avsevärt lägre garanterad löneökning än den man skrivit avtal om för andra personalkategorier, säger Niklas Hjert.

Unionen kräver 2,6 procent med en garanterad löneökning på minst 320 kronor i månaden. Förhandlingarna har strandat och Medieföretagen har avvisat frivillig medling.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb