×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

HVB för flyktingbarn håller dålig kvalitet

2012-04-27, Tidningenvision.se

Hem för ensamkommande flyktingbarn har fler brister än andra HVB-hem. Det visar en ny rapport från Socialstyrelsen. Bland annat brister dokumentationen och samarbetet med socialnämnderna.

Drygt 1 600 inspektioner av HVB-hem och ungdomshem samt 3 000 samtal med barn och unga gjorde Socialstyrelsen förra året. Resultatet presenteras nu i en tillsynsrapport som visar att HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn håller lägre kvalitet än andra boenden.

– Vi ser allvarligt på de brister vi upptäcker, oavsett vilken verksamhet det gäller, men barn som kommer till Sverige utan sina föräldrar är en särskilt utsatt grupp. Resultatet visar vikten av en fortsatt heltäckande och systematisk granskning av landets HVB, säger Per-Anders Sunesson, avdelningschef på Socialstyrelsen i ett pressmeddelande.

HVB-hem för flyktingbarn var generellt sett sämre på att planera och följa upp de hjälp- och stödinsatser barnen behöver. I siffror lyder kritiken:

● Endast 42 procent av hemmen för ensamkommande flyktingar samverkar alltid med socialnämnden när de upprättar en plan för hur hjälp- och stödinsatserna ska genomföras.

● 52 procent av barnen får uppföljningsmöten med nämnden, att jämföra med 68 procent för övriga HVB-hem.

● 69 procent av de boende ges alltid möjlighet att ha kontakt med sin socialsekreterare, jämfört med 82 procent för övriga.

Totalt har Sverige 146 HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb