×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre än väntat för kommunerna

2012-04-26, Tidningenvision.se

Sveriges Kommuner och Landsting räknar med bättre konjunktur och skatteintäkter i år och nästa år. Men på längre sikt krävs höjda statsbidrag för att klara ekonomin.

– Det ser ganska positivt ut med tanke på det katastrofscenario som målades upp förra året, sade chefsekonom Mats Kinnwall när han presenterade SKL:s nya ekonomirapport.

Trots måttlig tillväxt i ekonomin räknar nu SKL med att skatteunderlaget växer i hygglig takt, mer än man tidigare räknat med, vilket förbättrar kommunernas och landstingens ekonomi.  

I år väntas kommunerna och landstingen gå drygt 20 miljarder kronor plus. Men hälften av de pengarna är ett engångsbelopp, en återbetalning av premier till AFA försäkring på grund av betydligt lägre kostnader för sjukersättning än förväntat.

För 2013 räknar SKL också med ett plusresultat. Men sedan går det neråt. Om kommuner och landsting ska slippa hårda åtstramningar krävs höjda statsbidrag, även om man räknar in en skattehöjning. SKL betonar dock att det finns utrymme i statsfinanserna för att höja bidragen och räknar också med att så sker.

Orsaken till att kostnaderna blir större är bland annat att behovet av välfärdstjänster successivt ökar i takt med att andelen äldre ökar.

– 40-talisterna börjar få krämpor. De måste åtgärdas, säger SKL:s ordförande Anders Knape, som räknar med att trycket till en början blir störst i landstingen.

För att möta behoven krävs också stora investeringar. Anläggningar som byggdes på 1970- och 1980-talen måste renoveras och ersättas.

– Det går inte att lappa och laga längre. Nu måste man investera, säger Anders Knape.

På grund av tidigare överskott och bra utsikter för i år har också kommunerna kommit igång. Enligt planerna väntas investeringarna öka med 11 respektive 18 procent 2012-2013, vilket betyder på 40-45 miljarder kronor per år i infrastruktur, äldreboenden, skolor, bostäder, vatten och avlopp med mera.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb